Kip massala met aardappelen, kouseband en ei

De gerechten die je bij de roti krijgt kun je ook als eenpansgerecht maken en eten met rijst. Dit gerecht is van kip, aardappelen, kouseband en eieren en is niet moeilijk te maken en smaakt heerlijk met witte rijst en komkommerzuur en sambal.








 Ingredienten:
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 madame Jeanette peper
- 2-3 maggiblokjes of kippenbouillonblokjes
- 1/2 tomaat
- 2 stuks kipfilet
- verse geschilde aardappelen in stukjes gesneden
- 250-500 gram in stukjes gesneden kouseband
- 4 eieren (of meer)
- 2-3 volle eetlepels surinaamse kerrie (massala)
- halve eetlepel korianderpoeder (ketumbar)
- halve eetlepel komijnpoeder (djinten)
- zout en zwarte peper
- wat fijngesneden selderij
- olie

Bereiding:
- Snij de kipfilet in stukjes en doe er wat zout en peper overheen.
- schil de verse (vastkokende) aardappelen en snij ze in stukjes
- Snij de uien en knoflook fijn (of doe ze in de blender).
- Snij de tomaat in stukjes.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen en pel ze. Het is nog lekkerder als je de eieren daarna even in de olie krokant bakt.

- Verhit in een hapjespan met anti-aanbaklaag een paar eetlepels zonnebloemolie.
- Bak hierin de gekookte eieren even om en om tot ze een beetje een krokant jasje krijgen. Haal ze uit de olie.
- Bak de uien in dezelfde olie en dan de knoflook.
- Voeg de kipfilet toe en bak alles goed om tot de kip een beetje gebakken is.
- Voeg de tomaat toe met de maggiblokjes, korianderpoeder en komijn.
- Dan de paar eetlepels Surinaamse kerrie. Goed blijven roeren om aanbakken te voorkomen.
- De aardappelstukjes meebakken en afblussen met een beetje water.
- Leg de Madame Jeanette peper bovenop en zorg dat deze tijdens het stoven niet opengaat.
- Laat dit stoven tot de aardappelen half gaar zijn (af en toe even prikken met een vork)
- Halverwege de kouseband erbij doen en weer flink aan de kook brengen. Als je verse kousenband gebruikt, dan pas toevoegen als de aardappels bijna gaar zijn.
- Laat het gerecht stoven tot alles gaar is. (eventueel tussendoor nog wat water toevoegen, maar niet teveel, want er moet niet teveel vocht overblijven).
- Voeg de laatste paar minuten de gekookte eieren door het gerecht en maak op smaak met zout.
- Strooi er wat fijngesneden selderij overheen of vers korianderblad.

Dit gerecht smaakt het lekkerste als het eerst is afgekoeld. Dan is de smaak goed in het gerecht getrokken. Maak het dus een paar uur voordat je het gaat eten of de dag ervoor. Eet dit met witte rijst en een vers komkommerzuur of bij de roti.

Rubriek: aardvruchten, hindoestaanse recepten, kipgerechten.

LibidoPower

53 opmerkingen:

  1. voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is ongeveer voor 4 personen. Wil je meer, dan moet je de hoeveelheid kipfilet, kousenband en aardappels vergroten. Ook de kruiden kun je naar smaak iets vermeerderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je snelle reactie! Super.Complimenten voor je prachtige recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als er staat maggiblokjes zijn dat dan runder of kip maggiblokjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In de Surinaamse keuken worden vaak de traditionele kleine Maggiblokjes gebruikt, maar je kunt ook kippen-, of runderbouillonblokjes gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. kkrijg er honger/trek van.Beste mensen,als je dorst hebt,bekijk de plaatjes enkele sec.goed naar en gegarandeerd:water loopt uit je mond,dortslesser

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het geheime recept van Roepram wil ik hebben.Wie kan mij helpen?

    Rotie-liefhebber

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bedankt ik ga het maandag proberen te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waar zijn de orginele maagiblokjes verkrijgbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De maggiblokjes kun je bij de meeste supermarkten krijgen en ook bij Surinaamse winkels en de toko.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super lekker, bedankt voor het uitgebreide recept.
    Ben er gek op.
    Kan ik het ook invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel erg bedankt voor het recept. Het is overheerlijk om je vingers bij op te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Waar koop je je Surinaamse massala kruiden?
    De kwaliteit en smaak van de meeste massala kruiden valt behoorlijk tegen. Ook bij de toko's :(

    Heb je een speciale winkel in NL waar je ze haalt? Of laat je het halen uit Su? (i know some people do)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik gebruik zelf de Nickerie massala na vele anderen geprobeerd te hebben. Is echt verreweg de lekkerste en is ook in NL verkrijgbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Waar kan je nickerie masala kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Roopram heeft de lekkerste roti. Maar zelf maken is ook lekker. Ik heb Masala uit India gekregen maar je kan ook kant en klara potjes kopen van het merk Faja Lobi en dan de Roti Masala Trafasie.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ben op dit moment het recept aan het maken. ruikt lekker, maar die eieren op het laatst, moeten die er in het geheel in of in stukken gesneden????

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De eieren moeten er in zijn geheel in. Het lekkerste is het om ze van te voren even in de hete olie om en om een beetje krokant te bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik koop de masala altijd op de markt in Rotterdam, bij de Surinaamse groentenboer. Deze staan misschien in andere grote steden ook wel op de markt.

    Het lijkt me trouwens een heerlijk recept. We zijn gek op Surinaams eten en dit recept gaan we zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dit lijkt me een heel lekker recept . Bedankt! Ik ga 't van de week uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dit is echt zoooo lekker. De lokale Suri afhaalrestaurants vragen zich af waarom ze me zo weinig meer zien. Eindelijk lukt het me om net zo of nog lekkerder op tafel te krijgen! Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoe lang is de bereidingsduur ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Het gerecht is klaar als de (vastkokende) aardappels gaar zijn. Ze mogen niet zo gaar zijn dat ze uit elkaar vallen, meestal na 20-30 minuten.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. n het recept staat madame Jeanette peper maar op de foto zie ik een rode adjuma volgens mij. Wat wordt er nou eigenlijk normaal gebruikt in dit soort masala gerechten, ik heb de laatst paar keren mj pepers gebruikt maar daar zit totaal geen pit in terwijk die toch heter zouden moeten zijn dan een adjuma peper.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Madame Jeanet peper hoort wel heet te zijn, maar het kan per keer (per oogst) verschillen. Als hij in zijn geheel in het gerecht wordt mee gekookt, dan is hij niet heet. Hij mag dan dan niet open gaan en is alleen bedoeld voor het aroma. Als je de peper in het gerecht hebt laten meekoken, dan kun je hem aan het eind er uit halen en dan in stukjes snijden. Voeg dan beetje bij beetje wat van de peper toe tot de gewenste pittigheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het gerecht hoeft niet heet te zijn, maar dan is het wel lekker om er verse hete sambal bij te maken. Ook hiervoor kun je de mee gestoofde madame jeanet peper gebruiken. Voor een snelle sambal voor bij de roti of masala-gerechten: Maal in een hakmolen 2 rode uien fijn met een paar teentjes knoflook en de gestoofde peper. Doe dit over in een schaal. Maal dan een paar rijpe tomaten ook helemaal fijn en doe dit ook in de schaal. Goed door elkaar roeren en zout naar smaak toevoegen, een mespunt suiker en een klein scheutje azijn. Je kunt het rauw eten, maar ook even een aantal minuten in de magnetron koken, zodat je geen rauwe knoflook hoeft te eten. Doe dan de azijn er pas bij als het is gekookt.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super!!! Maak het regelmatig. Zeker een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. inplaatst van kipfilet kun je ook kip gebruiken toch

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Bedankt voor het plaatsen van dit recept! Oh,oh, oh, wat ben ik blij! Ben het nu aan het maken. Ruikt zalig!!! Maar wat ik me nu afvraag, er zitten 2 kleine blokjes in 1 maggi boulion tablet/folie. Dus is het nou 2 tot 3 losse kleine blokjes of 2 tot 3 tabletten, dus in totaal 4 tot 6 kleine blokjes gebruiken? Volg je me nog? Lol.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Het aantal maggiblokjes of kippenbouillonblokjes is naar smaak. Je kunt altijd later nog extra toevoegen. In dit gerecht zijn kippenbouillonblokjes erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. weet u toevallig ook hoe je de surinamse komkomers moet bereiden

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Kijk even bij de rubriek 'Zuur en Salade'. Hier staat een recept van komkommer met rode ui. Je kunt ook een eenvoudig zuur van komkommer maken door de fijngesneden komkommer te mengen met wat olie en azijn en wat zout en suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Komkommer zuur doe ik in de helft snijden dan het binnenste eruit halen dan schuin afsnijden
      Dat in een kom zetten met half om half water/azijn suiker en een madam jeanet 1 nachtje laten intrekken

      Verwijderen
  33. Als je sopropo bedoeld, dan kun je de recepten vinden onder de rubriek 'Groenten'. Sopropo kan op verschillende manieren worden klaargemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Heerlijk! Bedankt voor het recept :).

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ik woon in Colombia en heb het gerecht zojuist gemaakt voor de familie. Iedereen is enthusiast!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Tip: Doe 2 theelepels garam masala er bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Dit vind ik altijd zo lekker om te eten!
    Persoonlijk ben ik al fan van het eten van kip, doe dit sowieso een keer in de week!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Yesssss! Wij gaan dit morgen maken en overmorgen eten als mijn schoonmoeder op visite is. Alleen hoeveel aardappelen raadt u aan te gebruiken? Alvast bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Als je 2 kipfilets gebruikt, dan zou ik ongeveer 4-5 grote aardappelen gebruiken. Deze in stukjes snijden. Het gerecht is lekkerder als je het van te voren maakt en eerst laat afkoelen. Zo kan de smaak van de massala goed in het gerecht trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. ik heb dit vandaag gemaakt en al mijn gasten(4stuks) hebben hun vingers er bij opgegeten! dank je wel en ik ga dit recept zeker bewaren

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik ben een echte roti fan en het was echt heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Dank je wel! Fijn dat het recept is gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Dank je wel voor het recept! Het recept is duidelijk en makkelijk te volgen. de porties en ingrediĆ«nten aangepast naar 8-10 man en t was heerlijkšŸ˜Š ik ga ook nog een x het sambal recept uit proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Welke Masala kruiden gebruik je hiervoor? Ik zie dat er verschil kan zitten in Garam Masala en de Surinaamse Kerrie Masala? Heb nu de kruiden van Jonnie Boer, maar weet niet of dit de juiste mix is? Kan ik deze mix van kruiden ook zelf maken? Zo ja, wat gaat erin en hoeveel van elk kruid? Vast bedankt voor je reactive.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. De masala van Arva is een hele lekkere om te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Heerlijke roti. Mijn zoon vindt de roti van mij lekkerder dan uit de toko.
    Alleen kreeg ik de pannenkoeken niet zo dun. Nu was het een Hollandse pannenkoek.Heeft u nog tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Kippepoten of Biologische kippedij filet is lekkerder vind ik. Verder super recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Een halve tomaat of 1 tot 2 tomaten en hoeveel water ?

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Echt ons favoriete recept. Mijn kinderen vinden het zelfs lekkerder dan de roti uit de toko.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Wij zijn een erkende geldschieter die in 2000 is opgericht. We bedienen meer dan 60 landen met meer dan 200.000 agentschappen over de hele wereld. Solliciteer voor zakelijke of persoonlijke leningen, schuldconsolidatie, woningkrediet, hypotheeklening, projectlening, voor meer informatie Bezoek ons vandaag nog! E-mail: lendingcashhelpdesk@gmail.com
    whatsapp : +91 9108256518

    BeantwoordenVerwijderen