Antroewa op azijn

Bij de moksi alesi is het heerlijk om antroewa in zuur te eten. De groenten moet je pas vlak voor het bereiden kruisgewijs insnijden, anders verkleuren ze snel.










Ingredienten:
- hoeveelheid antroewa's naar behoefte
- ruime hoeveelheid azijn (500 ml- 1 liter)
- beetje suiker
- eetlepel pimentkorrels of zwarte peperkorrels
- paar kruidnagels
- zout naar smaak
- eventueel een laurierblad en verse surinaamse peper

Bereiding: 
 - Snij de antroewa's aan de onderkant in met een kruis en laat ze koken in water met zout. Niet te lang koken, ze moeten niet te gaar zijn. Een paar minuten is voldoende.
- Vermeng de azijn met alle kruiden en de suiker en warm het even op.
- Doe dan de antroewa's erbij en proef of het zout genoeg is.
- Laat de antroewa's in dit mengsel staan, het liefst een paar dagen. 
- Heerlijk bij de moksi alesi!


Tip: Je kunt er ook wat stukjes Surinaamse peper doorheen doen voor een pittige variant!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ga de antroewa morgen meteen proberen!