Surinaamse recepten: masala geitenvlees

Geitenvlees wordt niet zo vaak gegeten als rundvlees, maar wint toch aan populariteit. Van geitenvlees kun je een heerlijke curry maken met masala, uien, knoflook en pepers. Vergeet niet het vlees van te voren te wassen met azijn!






Ingrediƫnten:
- 1 kilo geitenvlees
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1-2 surinaamse pepers
- 3 eetlepels Surinaamse masala (Surinaamse winkel of toko)
- 1 flinke theelepel tomatenpuree
- zout (en eventueel bouillonblokjes)
- zwarte peper
- azijn
- olie

Bereiding:
- Snij het geitenvlees in kleine blokjes, doe het in een kom schenk er een flinke scheut azijn over. Vermeng dit goed door het vlees.
- Spoel het vlees dan goed af met water en laat het uitlekken in een zeef.
- Verhit een pan zonder olie en doe het vlees hierin. Het water moet uit het vlees koken, dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
- Snij 1 ui, de knoflook en de peper(s) in stukjes en wrijf deze in de vijzel fijn.
- Snij de andere ui in fijne reepjes.
- Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de fijngesneden ui.
- Voeg dan de fijngemalen ui-knoflook-pepers toe en roer alles een minuut goed om.
- Voeg dan de masala toe en de tomatenpuree en blijf roeren (het bakt snel aan).
- Na een minuut kun je het geitenvlees toevoegen en alles goed omscheppen.
- Doe er het zout, de zwarte peper en eventueel bouillonblokjes bij.
- Voeg een paar koppen water toe en breng alles aan de kook.
- Het vlees moet minimaal een uur stoven. Kijk tussendoor of het water al is verdampt. Als het vlees nog niet zacht is, kun je steeds wat water toevoegen en doorkoken tot het zacht is. De saus moet uiteindelijk grotendeels verdampt zijn en aan het vlees blijven hangen.

Rubriek: hindoestaanse recepten, vleesgerechten


Geen opmerkingen: